Joulukassin tarina & sisältö

-Käsityönä kartanon keittiöstä-

Ajatus tästä kassista lähti jo kaksi vuotta sitten Lopen Erämaalta yrittäjämme ollessa hirvimetsällä… Päivän saaliista illallista valmistaessamme, heräsi Backaksessa ajatus näiden laadukkaiden ja puhtaiden raaka-aineiden kokoamisesta myös teidän joulupöytäänne. Monikäyttöiseen Kuninkaan Erän juuttikassiin on toiveiden pohjalta kerätty asiakkaidemme lempiherkut! Itse kassia voit myös Backasperheen tavoin hyödyntää lähtiessäsi marjastamaan tai sienestämään kauniiseen Suomen luontoon. Kotimainen riista on lähiruokaa, vähärasvaista sekä valmistettu kassiin kolmella eri tapaa tämän syksyn saaliista. Alina Emäntämme tarjoiluvinkeillä voit valmistaa kassin sisällöstä kolmen ruokalajin päivällisen kahdelle, kotimaan luontoa ja käsityötämme kunnioittaen.

-Laatua luonnosta lautaselle-

Kuninkaan Erän parempaa vorschmackia
(hirvi, valkosipuli, sipuli, tomaattisose, silli ja anjovis M,G)

Vorschmack on klassikkoruoka, joka tunnetaan Suomessa Mannerheimin lempiruokana. Vanhoja perinteitä kunnioittaen, olemme keittäneet vorschmackia kartanossamme kolme päivää.

Hirvisalamia
(hirvi, silava, suola, mustapippuri, valkopippuri, maltodekstiiri, korianteri, sinappi, dekstroosi, hapettumisaineet, E301, E250 L,G)

Valmistimme hirvisalamia viime vuonna Backaksen joulupöytään. Tästä tulikin yksi vuoden suosikeista ja suuren kysynnän saattelemana toimme hirvisalamin herkkukassiin tänä vuonna!

Hirven kuivalihaa
(hirvenpaisti, gluteeniton soijakastike, sokerisiirappi, valkosipuli, mustapippuri M,G)

Backasperheen viettäessä paljon aikaa metsällä, olemme huomanneet, että kuivaliha sopii mainiosti retkievääksi. Herkulliset kuivalihat valmistetaan itsemetsästetystä riistasta yhteistyössä alan mestarin Kuivalihakundin kanssa.

Savulahnaa
(savustettu lahna, rypsiöljy, suola M,G)

Ensin yrittäjämme savusti omaksi evääkseen tunturiin lahnasäilykettä, jonka jälkeen hän halusi tuoda tämän maukkaan herkun myös teidän saataville. Syömällä lahnaa vähennät järvien rehevöitymistä ja hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi tonnikalalla. Pidetään yhdessä huolta upeista järvistämme.

Kermakaramelleja
(
kuohukerma, sokeri, suola L,G)

Sana Backaksen suussa sulavista kermakaramelleista on ehtinyt kiiriä jo pitkälle. Näitä voikin pitää yhtenä meidän klassikkotuotteistamme. 15 karamelliannoksen valmistukseen kuluu aikaa noin 3 tuntia ja nämä todella vievät kielen mennessään!

Backaksen villiyrttisuolaa
(nokkonen, suola M,G)

Keräämme Backaksen piha-alueelta paljon erilaisia villiyrttejä ja hyödynnämme näitä ympäri vuoden ruoanlaitossa. Suosittelemme maukasta nokkossuolaa esimerkiksi kalojen maustamiseen.

Alina emännän sinappia
(omenasose, kahvi, sokeri, sinappijauhe, jaloviina M,G)

Tässä kartanon perinteisessä sinapissa on sopivassa tasapainossa potkua ja lempeyttä. Sinappi säilyy hyvin ja sopii kaikille, sillä se on valmistettu ilman maitoa ja kananmunaa.

Punaherukkahilloa
(punaherukka, hillosokeri M,G)

Backasperhe kerää ja säilöö itse myös marjat, joita hyödynnämme hilloissamme. Tämä hillo on valmistettu suomalaisesta Perttulan punaherukasta ja se sopii mainiosti riistan kanssa.