Elämyksiä elävän tulen äärellä

Koe Lapin eksotiikka Suomen eteläisimmässä kammissa aivan lentokentän läheisyydessä. Maailman ainoat vantaalaiset porotilalliset Veijo ja Lauri tuovat perinteiset lappalaiset herkut Backakseen!

Kammi on eräänlainen talon ja kodan välimuoto. Kammeja on käytetty muinoin pysyvinä asumuksina erityisesti kolttasaamelaisten parissa. Etenkin syksyt ovat olleet kammien sesonki aikaa, kun on lähdetty hankkimaan saalista ja raaka-aineita talven varalle.
Backaksen Kammi on Vantaanjokilaaksolainen versio saamelaisten kammista. Molempia näitä yhdistää olennaisesti elävällä tulella lämmittäminen ja ruuan valmistaminen. Ravintola Backaksen Kammissa pääsääntöisesti kaikki raaka-aineet ovat itse hankittuja. Linnut, kalat ja marjat tulevat Suomen suurimmalta erämaa-alueelta eli Petsikkotunturista. Vain tunnin ajomatkan päästä Backaksen maista, Lopelta, saamme hirveä sekä peuraa. Raaka-aineiden laadun varmistaminen alkaa jo metsässä, heti eläimen kaaduttua. Käsittely alkaa tällöin pistämisellä, verestämisellä sekä oikea oppisella suolistamisella. Kaikki tämä takaa että Kammissa on huippu raaka-aineet käytettävissä.

Illallinen Kammissa.
Astuessasi sisälle Kammiin valmistamme Petsikon alkumaljan ja kerromme Kammin sekä tulen tarinaa. Istuessanne alas nauttimaan elävästä tulesta ja tunnelmasta kokkimme valmistavat illan menun, pääsette samalla seuraamaan riistan käsittelyä ja kuulette tarinoita metsältä. Kammi-illallisen kesto n. 2½ tuntia.

Menuvalinta suoritetaan etukäteen, koko ryhmälle yhtenäinen menu. Erityisruokavaliot huomioidaan aina tapauskohtaisesti!

Alkuruoat
Lapinukon keittoa hirvestä
Taimen soppaa
Kalapäre, savukalaa, graavisiikaa, mätiä ja loimulohta
Varangerinvuonon kuningasraputoast

Pääruoat
Harjusta kolmella tapaa; savustettuna, hiilostettuna ja moussena
Riistakäristystä, Lapin puikulamuusi sekä puolukka ja suolakurkkua
Yön yli haudutettua Lopen hirveä sekä ohrattoa
Savustettua peuranfiléttä, riistakastiketta sekä paistettua Lapin puikulaperunaa
Loimulohta, suppilovahverokastiketta ja säräjuureksia

Jälkiruoat
Liekitetyt letut sekä karhunmarjahilloa
Lapin kultaa eli leipäjuustoa
Kammin tikkupullaa kuusenkerkällä ja tunturin koivulla

Nokkosteetä
Nokipannukahvi

Tilan tiedot

Yksityistilaisuudet 10-25 hlö
Yleisölle avoimet tapahtumat

Tilaa uutiskirje

Saa suoraan sähköpostiisi Backaksen tuoreimmat tarjoukset ja kuulumiset.

Varaa tästä niin otamme sinuun yhteyttä. Myynti avoinna ma-pe klo 8.00-16.00

Yksityisille

Yrityksille