Puurokattila on ollut kuumana myös pahimpina nälkävuosina. Alina oli keittiön emäntänä 1900-luvun alussa ja hänen mukaansa olemme nimenneet ravintola Backaksen keittiön tämän päivän nuoren emännän Satun. Alinan eli Satun luomilla resepteillä haluamme opastaa myös sinua raikkaiden arktisten makujen pariin.

Alina oli keittiön emäntänä 1900-luvun alussa ja hänen mukaansa olemme nimenneet ravintola Backaksen keittiön tämän päivän nuoren emännän Satun. Alinan eli Satun luomilla resepteillä haluamme opastaa myös sinua raikkaiden arktisten makujen pariin. Vuoden alussa pääset opettelemaan Alinan vinkeillä savustusta, sen eri tekniikoita sekä mitä kaikkea voit savustaa. Kevään puhjetessa kukkaan lähdemme ulos ja Alina opastaa sinut villiyrttien saloihin. Kesällä keräämme edelleen villiyrttejä, mutta samalla tutustumme myös Backaksen possuihin ja niistä valmistettaviin herkkuihin. Syyssateiden yltyessä siirrymme lasitetulle terassille ja opettelemme riistan käsittelyä sekä valmistusta. Muistathan, että riistaherkuista voit oppia vuoden ympäri aina metsästyskauden mukaan. Joulun kolkuttaessa ovelle Alina opastaa meitä, miten saamme joulun tutun possun taipumaan uuteen muotoon. Tuoden näin uusia vinkkejä ja ajatuksia omaan joulupöytään.

Tervetuloa oppimaan lisää Alinan kanssa! Kaikkien Alinan oppien kesto on 4 tuntia, sisältäen myös illallisen

Soita ja varaa!

Tervetuloa oppimaan lisää Alinan kanssa!

  • Alinan opissa riistaa
  • Villiyrttejä ja vihanneksia
  • Backaksen possua
  • Alinan opissa savustusta
  • Omat lahjakassit

Alinan opissa riistaa

Alinan opissa riistaa

Kotimainen riista on useassa suomalaisessa kodissa aliarvostettu ja sen valmistusta pidetään hankalana. Nyt Alina on koonnut sinulle reseptit, joilla onnistut takuulla. Menut vaihtuvat aina kausittain, sillä onhan riista maailman kallein raaka-aine sesonkituote. Illan aikana Alina opastaa sinua riistan valmistuksessa, mutta halukkailla on myös mahdollisuus tutustua tarkemmin eri ruhon osiin ja niiden käsittelyyn. Näillä Alinan vinkeillä onnistut takuulla jatkossa.

Riistamenu

Kuninkaan Erän riistaliemi

Hiillostettua peuratartaria, kuusenkerkkää ja kuivattua karpaloa sekä yrttimajoneesia

Paistettua kauden riistalintua, timjamilla maustettua punajuuriohrattoa ja mustaherukkahilloketta

Puolukkajäädykettä, kuumaa kinuskia ja sokeripaahdettua Strömsbergin myllyn kauraa

Villiyrttejä ja vihanneksia

Alinan opissa villiyrttejä ja vihanneksia

Maistellaan, haistellaan ja tutustutaan yhdessä tuttuihin kasveihin ja villiyrtteihin. Tiesitkö, että sinunkin pihassa kasvaa ainekset vaikka vihersalaattiin? Alinan opissa tutustumme ensin yhdessä Backaksen Kartanon pihassa kasvaviin villiyrtteihin, jonka jälkeen valmistamme yhdessä keväisen raikkaan buffetpöydän löydettyjä raaka-aineita ja mausteita hyödyntäen. Illan kruunaa yhdessä nautittu ateria puutarhan isojen tammien katveessa.

Villiyrttejä ja vihanneksia

Pähkinäistä voikukkasalaattia ja Peltolan Blueta 
Paahdettua siikaa ja valkoapilaa ja siankärsämöä
Paistettua lohta ja lämmintä maahumala-papusalaattia
Kuusipaahdettua kananpoikaa
Koivulla maustettua varhaisperunasalaattia 
Villiyrtti-vuohenjuustobruchettaa 

Nokkoslettuja ja raparperihilloketta

Backaksen possua

Alinan opissa Backaksen possua

Possut ja sikala ovat olleet suuressa roolissa Backaksessa jo 1900-luvun alkupuolella. Tästä ajasta meitä muistuttaa pihan suuri kivisikala, jossa parhaimmillaan on asunut 900 sikaa. Ei siis mikään ihme, että myös Alina rakastaa tehdä sikamaisen hyviä herkkuja. Alinan mukana pääset mm. valmistamaan rosvopaistia kartanon pihauunissa sekä oppimaan, miten possua voi hyödyntää myös jälkiruuassa.

Alinan opissa Backaksen possua

Backaksen possupyöryköita punamangoldi-rucolasalaattia ja dijonkastiketta
Salaattia rapeasta pekonista ja paahdettua luumua
Grillattua porsaan plumaa ja feta-papusalaattia
Backaksen mini pulledpork-burger
Savustetut babyribsit ja kartanon coleslow

Vaniljapannacottaa, karamellisoitua omenaa ja pekonicrumblea

Alinan opissa savustusta

Alinan opissa savustusta

Savustus on yksi perinteisimmistä ruuanvalmistusmenetelmistä. Alinan opissa tutustumme mm. savupurujen sekä suolauksen vaikutukseen raaka-aineiden mauissa.
Myös erilaiset savustustekniikat tulevat tutuksi. Tule savustamaan Alinan resepteillä, niin huomaat, miten helppoa savustus on.

Alinan opissa savustusta
Savusellerikeittoa ja pikkelöityä omenaa
Salaattia savustetusta karpalosta, mantelista ja jogurtista
Kokonaisena savustettua kananpoikaa ja tuoretomaatti-salsaa
Savustettua nieriää ja tilli-smetanaa
Paahdettua Kartanon rosmariinileipää ja savusuolalla maustettua voita

Savustettua briejuustoa sekä mustikkahilloketta
Vaniljavaahtoa ja savustettuja puutarhurin hedelmiä

Alinan opissa - Ravintola Backas

Omat lahjakassit

Alinan opissa Backaksen joulupossua

Possut ja sikala ovat olleet suuressa roolissa Backaksessa jo 1900-luvun alkupuolella. Tästä ajasta meitä muistuttaa pihan suuri kivisikala, jossa parhaimmillaan on asunut 900 sikaa. Ei siis mikään ihme, että myös Alina rakastaa tehdä sikamaisen hyviä herkkuja.
Nyt Alina emäntä on muokannut possut jouluiseen makuun, tule nappaamaan itselle vinkit kotiin ja valmistamaan kanssamme herkullinen possumenu, joulun hengessä.

Backaksen joulupossumenu
Backaksen omenaiset possupyörykät ja hunajapaahdettua punajuurta sekä aurajuustoa
Salaattia rapeasta pekonista ja paahdettua luumua
Sinappista porsaan plumaa ja juurespyrettä
Paahdettua porsaan kylkeä, konjakkihedelmiä ja pähkinää
Neilikalla ja siirapilla glaseeratut babyribsit ja kartanon coleslow
Jälkiruoaksi
Vaniljapannacottaa, kaneli-omenaa ja pekonicrumblea

Joulunaikaa - Ravintola Backas 5

Edellinen asiakas oli kiinnostunut myös näistä

Kokoukset

Aivan lentokentän läheisyydessä meillä on 5 erikokoista tunnelmallista kokoustilaa. Kaikissa näissä 200 vuotta vanhoissa tiloissa käytössäsi on uusin tekniikka.
Tutustu

Juhlavuoden tapahtumat

200-vuotis juhlavuoden kunniaksi luvassa huippuartisteja, kesäteattereita ja teemajuhlia
Tutustu

Tilausillalliset ja päivälliset

Haluatko kokea arktiset maut ja kiireettömän palvelun? Etsitkö illallispaikkaa, jossa rauhoittua arjen keskellä? Olemme valinneet kauteen sopivimmat ja raikkaimmat arktiset raaka-aineet.
Tutustu

Tyhy- sekä tykypäivät ja liikunnalliset ohjelmat

Onko sinulle tärkeää henkilökunnan fyysinen ja henkinen hyvinvointi? Haluaisitteko vetäytyä päiväksi luonnonhelmaan pääkaupunkiseudulta poistumatta?
Tutustu

Pikkujoulut & Joululounas

Yllätykselliset pikkujoulut, Stand Uppia vai joululounasta? Tule nauttimaan Alina emännän notkuvasta joulupöydästä ja kiireettömästä vanhanajan kartanotunnelmasta.
Tutustu

Tiilitehtaan sauna

Kaipaavatko lihakset rentoutumista tiukan kokouspäivän tai ulkoilun jälkeen? Haluaisitko aloittaa illanvieton saunanlauteilla?
Tutustu

Tilaa uutiskirje

Saa suoraan sähköpostiisi Backaksen tuoreimmat tarjoukset ja kuulumiset.

Varaa tästä niin otamme sinuun yhteyttä. Myynti avoinna ma-pe klo 8.00-16.00

Yksityisille

Yrityksille