Pikkujoulut

Bilepikkujoulut Backaksen tyyliin. Ilta alkaa Alinan glögillä ja teidän tervetulosanoilla. Tämän jälkeen siirrytään herkkuja notkuvan joulupöydän ääreen, josta löytyy niin perinteisiä joulun makuja kuin arktisia tuulahduksia. Illan kruunaa tietenkin Backaksen oma house band joka viihdyttää teitä yön pikku tunneille asti.

Alinan opissa jouluksi oma lahjakassi, Joulukinkku pitäisi ostaa, joulukortit kirjoittaa ja anopinkin lahja on vielä ostamatta, kuulostaako tutulta? Anna Alinan auttaa ja tule tekemään oma lahjakassi. Lahjakassista saat ideoita, miten helposti voit itse valmistaa herkkuja kuusen alle ja vaikka koko suvulle. Illan päätteeksi rentoudutaan ja nautitaan Alinan valmistamasta illallisesta.

Tiilitehtailijan pikkujoulut, Ilta aloitetaan nauttimalla tiilitehtailijan saunan lämmöstä. Kun lihakset on rentoutuneet ja mieli levännyt, siirrytään kartanon saleihin nauttimaan Alinan herkkupöydästä. Tämän rennommaksi eivät pikkujoulut voi mennä.

Pyydä tarjous

Joululounas

Ulkona paukkuu pakkanen mutta sisällä tunnelma on lämmin ja kotoinen. Tule nauttimaan Alina emännän notkuvasta joulupöydästä ja kiireettömästä vanhanajan kartano tunnelmasta.

Ravintola Backaksessa on tarjolla perinteinen joulupöytä joka päivä
(ma-su) 7.12- 22.12 klo 11.00-16.30.
Kattausajat 11.00-13.00, 12.00-14.00, 13.30-15.30 ja 14.30-16.30.

 

Varaa pöytä Katso menu

Jouluillalliset

On hanget korkeat, nietokset, vaan joulu, joulu on meillä! On kylmät, paukkuvat pakkaset ja tuimat Pohjolan tuuloset, vaan joulu, joulu on meillä.

Iltojen pimetessä kokoonnutaan ystävien, sukulaisten, työkavereiden sekä asiakkaiden kanssa nauttimaan Kartanon kiireettömästä tunnelmasta. Tunne talven taika ja tule nauttimaan Alinan herkuista kartanon jouluillalliselle.

Viikolla 50 illallinen on katettu ke 13.12, to 14.12 sekä pe 15.12. klo 18.00-22.00
Silloin iltaa on viihdyttämässä Elina Arlin duo: Jazzy Christmas esittämässä jazzahtavalla otteella tunnettuja joululauluja Suomesta ja ulkomailta. Luvassa mm. groovaavaa swingiä, tunnelmallista bossanovaa sekä jazzballadeja joulunsävelin. Joulun saa totisesti svengaamaan!

Viikolla 51 illallinen on katettuna ti 19.12, ke 20.12 sekä to 21.12. klo 18.00-22.00
Silloin luvassa on Elina Arlin Duo: Joulu on pop! Kuulemme tunnettuja joululauluja popin, folkin ja americanan hengessä. Ohjelmistossa mm. I’ll Be Home For Christmas, Heinillä härkien kaukalon sekä Avaruus. Akustisella kitaralla soitetut pehmeät säestykset yhdistettynä kauniisiin melodioihin luovat herkkää joulun tunnelmaa.

Varaa pöytä Katso menu

  • Joululounas

Joululounas

Alinan jouluinen kalapöytä

  • Graavattua lohta ja sinappikastiketta M, G
  • Ravdoskaidin haukiterriiniä ja tilliä L, G
  • Kartanon sillikaviaaria L, G
  • Kirjolohenmätiä, smetanaa ja punasipulia L, G
  • Savukalamoussea ja kartanon mallasleipää L
  • Lasimestarinsilliä M, G
  • Alinan mustaherukka-sipulisilliä M, G
  • Backaksen sinappisilliä M, G
  • Piparjuuri-smetanasilakoita L, G
  • Valkosipulisilakoita M, G

Kartanon alkuruokapöytä

  • Rosollia makusi mukaan;
  • Punajuurta, Myrttisen suolakurkkua, porkkanaa ja sipulia M, G
  • Rapeaa versosalaattia ja raikasta yrttikastiketta M, G
  • Kaurisniityn hunajalla maustettua keltajuurikasta ja rapeaa mantelia M, G
  • Jouluista punakaalisalaattia ja Peltolan Blueta G
  • Metsän sieniä, vaahdotettua smetanaa ja sipulia L, G
  • Salaattia savustetusta Lopen hirvestä L, G
  • Paahtopaistia ja piparjuurimajoneesia M, G
  • Savukalkkunaa ja pihjalanmarjaa M, G
  • Linnunmaksapateeta ja omenahilloketta L, G
  • Riistaterriiniä sekä makeaa sipulia L, G
  • Tillillä maustetut perunat M, G
  • Kartanon käsin valmistetut joululeivät L
  • Sormisuolalla maustettua voita L, G

Joulun pääruokabuffet

  • Perinteistä sinappikuorrutettua Backaksen joulukinkkua L
  • Omenaista kinkun kastiketta L, G
  • Alinan maustetut sinapit; Kartanon perinteistä sinappia, Kartanon tyrnisinappia ja Kartanon jaloviinalla maustettua sinappia L, G
  • Haudutettuja luumuja ja herneitä M, G
  • Joulun riistamakkaroita sekä puolukkaa L, G
  • Valkoviinillä glaseerattua lohta ja beurre blanc-kastiketta L, G
  • Imellettyä perunalaatikkoa L, porkkanalaatikkoa L, G, lanttulaatikkoa L, G

Alinan jälkiruokapöytä

  • Maukkaita kotimaisia juustoja;
  • Kolatun Valmabrie G, Aura Gold L, G,
  • Kolatun Kuttucheddar L, G, kartanon näkkileipää sekä hilloketta metsien marjoista L, G
  • Rommirusinaleivos L
  • Alinan taatelikakkua L
  • Mehevää suklaakakkua ja glögimarinoituja marjoja L, G
  • Luumurahkaa suklaakupissa L, G
  • Kartanon kermakaramelleja L, G, marmeladeja M, G ja konvehteja G
  • Piparkakkuja L ja mantelipikkuleipiä L

Joululounaiden osallistujamäärää koskevat varausehdot:

Varaus on voimassa tilaajan ilmoittamalle henkilömäärälle

Tilaajan on tarkennettava henkilömäärä viimeistään kolme vuorokautta ennen lounasta. Yli 20 henkilön seurueiden viisi vuorokautta ennen lounasta.

Ravintolalla on oikeus veloittaa tilaajalta etukäteen tilatusta palveluista ilmoitetun henkilömäärän mukaisesti, mikäli ilmoitus henkilömäärän pienenemisestä tulee em. myöhemmin tai ei lainkaan.

Varaa pöytä joululounaalle

  • Jouluillallinen

Jouluillallinen

Alinan jouluinen kalapöytä

  • Graavattua lohta ja sinappikastiketta M, G
  • Ravdoskaidin haukiterriiniä ja tilliä L, G
  • Kartanon sillikaviaaria L, G
  • Kirjolohenmätiä, smetanaa ja punasipulia L, G
  • Savukalamoussea ja kartanon mallasleipää L
  • Lasimestarinsilliä M, G
  • Alinan mustaherukka-sipulisilliä M, G
  • Backaksen sinappisilliä M, G
  • Piparjuuri-smetanasilakoita L, G
  • Valkosipulisilakoita M, G

Kartanon alkuruokapöytä

  • Rosollia makusi mukaan;
  • Punajuurta, Myrttisen suolakurkkua, porkkanaa ja sipulia M, G
  • Rapeaa versosalaattia ja raikasta yrttikastiketta M, G
  • Kaurisniityn hunajalla maustettua keltajuurikasta ja rapeaa mantelia M, G
  • Jouluista punakaalisalaattia ja Peltolan Blueta G
  • Metsän sieniä, vaahdotettua smetanaa ja sipulia L, G
  • Salaattia savustetusta Lopen hirvestä L, G
  • Paahtopaistia ja piparjuurimajoneesia M, G
  • Savukalkkunaa ja pihjalanmarjaa M, G
  • Linnunmaksapateeta ja omenahilloketta L, G
  • Riistaterriiniä sekä makeaa sipulia L, G
  • Tillillä maustetut perunat M, G
  • Kartanon käsin valmistetut joululeivät L
  • Sormisuolalla maustettua voita L, G

Jouluillallisten pääruoka (ilmoitahan valintanne ennakkoon)

Yön yli haudutettua Lopen hirvipaistia sekä riistamakkaraa, puutarhan punajuuri-kasvisvuokaa, Kuninkaan Erän riistakastiketta sekä rosmariini-mustaherukkahilloketta

TAI

Paahdettua Ravdoskaidin rautua, fenkoli-perunapaistosta, haudutettua sipulia sekä valkoviinikastiketta.

Alinan jälkiruokapöytä

  • Maukkaita kotimaisia juustoja;
    • Kolatun Valmabrie G
    • Aura Gold L, G
    • Kolatun Kuttucheddar L, G
    • kartanon näkkileipää
  • sekä hilloketta metsien marjoista L, G
  • Rommirusinaleivos L
  • Alinan taatelikakkua L
  • Mehevää suklaakakkua ja glögimarinoituja marjoja L, G
  • Luumurahkaa suklaakupissa L, G
  • Kartanon kermakaramelleja L, G, marmeladeja M, G ja konvehteja G
  • Piparkakkuja L ja mantelipikkuleipiä L

Jouluillallisten osallistujamäärää koskevat varausehdot:

Varaus on voimassa tilaajan ilmoittamalle henkilömäärälle

Tilaajan on tarkennettava henkilömäärä viimeistään kolme vuorokautta ennen illallista. Yli 20 henkilön seurueiden viisi vuorokautta ennen illallista.

Ravintolalla on oikeus veloittaa tilaajalta etukäteen tilatusta palveluista ilmoitetun henkilömäärän mukaisesti, mikäli ilmoitus henkilömäärän pienenemisestä tulee em. myöhemmin tai ei lainkaan.

Varaa pöytä illalliselle

Edellinen asiakas oli kiinnostunut myös näistä

Kokoukset

Ravintola Backaksessa meillä on 5 erikokoista tunnelmallista kokoustilaa. Kaikissa näissä 200 vuotta vanhoissa tiloissa käytössäsi on uusin tekniikka.
Tutustu

Tilausillalliset ja päivälliset

Haluatko kokea arktiset maut ja kiireettömän palvelun? Etsitkö illallispaikkaa, jossa rauhoittua arjen keskellä? Olemme valinneet kauteen sopivimmat ja raikkaimmat arktiset raaka-aineet.
Tutustu

Tyhy- sekä tykypäivät ja liikunnalliset ohjelmat

Onko sinulle tärkeää henkilökunnan fyysinen ja henkinen hyvinvointi? Haluaisitteko vetäytyä päiväksi luonnonhelmaan pääkaupunkiseudulta poistumatta?
Tutustu

Alinan opissa

Savustus on yksi perinteisimmistä ruuanvalmistusmenetelmistä. Alinan opissa tutustumme mm. savupurujen sekä suolauksen vaikutukseen raaka-aineiden mauissa.
Tutustu

Tiilitehtaan sauna

Kaipaavatko lihakset rentoutumista tiukan kokouspäivän tai ulkoilun jälkeen? Haluaisitko aloittaa illanvieton saunanlauteilla?
Tutustu

Tilaa uutiskirje

Saa suoraan sähköpostiisi Backaksen tuoreimmat tarjoukset ja kuulumiset.

Pyydä tarjous

Yksityisille

Yrityksille