Monipuoliset ruoanvalmistuskurssit itse metsästetyistä/kerätyistä raaka-aineista

Alina oli keittiön emäntänä 1900-luvun alussa ja hänen mukaansa olemme nimenneet Ravintola Backaksen keittiön tämän päivän nuoren emännän Satun. Alinan eli Satun luomilla resepteillä haluamme opastaa myös sinua raikkaiden arktisten makujen pariin. Vuoden alussa pääset opettelemaan Alinan vinkeillä savustusta, sen eri tekniikoita sekä mitä kaikkea voit savustaa. Tai ehkä valintasi on meidän uutuus 2019 Kammikoulu, jossa pääset valmistamaan elävällä tulella lappalaisia herkkuja. Kesällä tutustumme Backaksen possuihin ja niistä valmistettaviin herkkuihin. Joulun kolkuttaessa ovelle Alina opastaa meitä, miten saamme joulun tutun possun taipumaan uuteen muotoon. Tuoden näin uusia vinkkejä ja ajatuksia omaan joulupöytään.

Tervetuloa oppimaan lisää! Kaikkien ruoanvalmistuskurssien kesto on 4 tuntia, sisältäen myös illallisen

Soita ja varaa!

Tervetuloa oppimaan lisää Alinan kanssa!

  • Backaksen riistakoulu
  • Backaksen kammikoulu
  • Backaksen possukoulu
  • Backaksen savustuskoulu
  • Backaksen joulupossukoulu

Backaksen riistakoulu

Backaksen riistakoulu

Kotimainen riista on useassa suomalaisessa kodissa aliarvostettu ja sen valmistusta pidetään hankalana. Nyt Alina on koonnut sinulle reseptit, joilla onnistut takuulla. Menut vaihtuvat aina kausittain, sillä onhan riista maailman kallein raaka-aine sesonkituote. Illan aikana Alina opastaa sinua riistan valmistuksessa, mutta halukkailla on myös mahdollisuus tutustua tarkemmin eri ruhon osiin ja niiden käsittelyyn. Näillä Alinan vinkeillä onnistut takuulla jatkossa.

Riistamenu

Kuninkaan Erän riistaliemi

Hiillostettua peuratartaria, kuusenkerkkää ja kuivattua karpaloa sekä yrttimajoneesia

Paistettua kauden riistalintua, timjamilla maustettua punajuuriohrattoa ja mustaherukkahilloketta

Puolukkajäädykettä, kuumaa kinuskia ja sokeripaahdettua Strömsbergin myllyn kauraa

Backaksen kammikoulu

Kammikoulu

Koe Lapin eksotiikka Suomen eteläisimmässä kammissa aivan lentokentän läheisyydessä. Maailman ainoat vantaalaiset porotilalliset Veijo ja Lauri tuovat perinteiset lappalaiset herkut Backakseen!

Kammi on eräänlainen talon ja kodan välimuoto. Kammeja on käytetty muinoin pysyvinä asumuksina erityisesti kolttasaamelaisten parissa. Etenkin syksyt ovat olleet kammien sesonki aikaa, kun on lähdetty hankkimaan saalista ja raaka-aineita talven varalle. Backaksen Kammi on Vantaanjokilaaksolainen versio saamelaisten kammista. Molempia näitä yhdistää olennaisesti elävällä tulella lämmittäminen ja ruuan valmistaminen. Ravintola Backaksen Kammissa pääsääntöisesti kaikki raaka-aineet ovat itse hankittuja. Linnut, kalat ja marjat tulevat Suomen suurimmalta erämaa-alueelta eli Petsikkotunturista. Vain tunnin ajomatkan päästä Backaksen maista, Lopelta, saamme hirveä sekä peuraa.

Uutuustuotteessa Kammikoulussa pääsette ryhmänne kanssa valmistamaan avotulella perinteisiä lappalaisia herkkuja:

  • Kermainen lohikeitto kokonaisesta lohesta
  • Savukalaa, tillimajoneesia ja mummonkurkkua
  • Loimulohta, säräjuureksia ja suppilovahverokastiketta
  • Poronkäristystä, puikulamuusia ja puolukkasurvosta
  • Lieketetyt muurikkaletut ja lakkahilloa

Alinan opissa - Ravintola Backas 7

Backaksen possukoulu

Backaksen possukoulu

Possut ja sikala ovat olleet suuressa roolissa Backaksessa jo 1900-luvun alkupuolella. Tästä ajasta meitä muistuttaa pihan suuri kivisikala, jossa parhaimmillaan on asunut 900 sikaa. Ei siis mikään ihme, että myös Alina rakastaa tehdä sikamaisen hyviä herkkuja. Alinan mukana pääset mm. valmistamaan rosvopaistia kartanon pihauunissa sekä oppimaan, miten possua voi hyödyntää myös jälkiruuassa.

Backaksen possumenu

Backaksen possupyöryköita punamangoldi-rucolasalaattia ja dijonkastiketta
Salaattia rapeasta pekonista ja paahdettua luumua
Grillattua porsaan plumaa ja feta-papusalaattia
Backaksen mini pulledpork-burger
Savustetut babyribsit ja kartanon coleslow

Vaniljapannacottaa, karamellisoitua omenaa ja pekonicrumblea

Backaksen savustuskoulu

Backaksen savustuskoulu

Savustus on yksi perinteisimmistä ruuanvalmistusmenetelmistä. Savustuskoulussa tutustumme mm. savupurujen sekä suolauksen vaikutukseen raaka-aineiden mauissa.
Myös erilaiset savustustekniikat tulevat tutuksi. Tule savustamaan Alinan resepteillä, niin huomaat, miten helppoa savustus on.

Backaksen savustuskoulu
Savusellerikeittoa ja pikkelöityä omenaa
Salaattia savustetusta karpalosta, mantelista ja jogurtista
Kokonaisena savustettua kananpoikaa ja tuoretomaatti-salsaa
Savustettua nieriää ja tilli-smetanaa
Paahdettua Kartanon rosmariinileipää ja savusuolalla maustettua voita

Savustettua briejuustoa sekä mustikkahilloketta
Vaniljavaahtoa ja savustettuja puutarhurin hedelmiä

Alinan opissa - Ravintola Backas

Backaksen joulupossukoulu

Backaksen joulupossukoulu

Possut ja sikala ovat olleet suuressa roolissa Backaksessa jo 1900-luvun alkupuolella. Tästä ajasta meitä muistuttaa pihan suuri kivisikala, jossa parhaimmillaan on asunut 900 sikaa. Ei siis mikään ihme, että myös Alina rakastaa tehdä sikamaisen hyviä herkkuja.
Nyt Alina emäntä on muokannut possut jouluiseen makuun, tule nappaamaan itselle vinkit kotiin ja valmistamaan kanssamme herkullinen possumenu, joulun hengessä.

Backaksen joulupossumenu
Backaksen omenaiset possupyörykät ja hunajapaahdettua punajuurta sekä aurajuustoa
Salaattia rapeasta pekonista ja paahdettua luumua
Sinappista porsaan plumaa ja juurespyrettä
Paahdettua porsaan kylkeä, konjakkihedelmiä ja pähkinää
Neilikalla ja siirapilla glaseeratut babyribsit ja kartanon coleslow
Jälkiruoaksi
Vaniljapannacottaa, kaneli-omenaa ja pekonicrumblea

Joulunaikaa - Ravintola Backas 5

Edellinen asiakas oli kiinnostunut myös näistä

Kokoukset

Aivan lentokentän läheisyydessä meillä on 5 erikokoista tunnelmallista kokoustilaa. Kaikissa näissä 200 vuotta vanhoissa tiloissa käytössäsi on uusin tekniikka.
Tutustu

Tapahtumat

Monipuolisia tapahtumia Backaksen kartanossa ja Tapahtumakeskus Puimalassa yrityksille sekä yksityisille.
Tutustu

Illalliset

Haluatko kokea arktiset maut ja kiireettömän palvelun? Etsitkö illallispaikkaa, jossa rauhoittua arjen keskellä? Olemme valinneet kauteen sopivimmat ja raikkaimmat arktiset raaka-aineet.
Tutustu

Liikunnalliset päivät!

Onko sinulle tärkeää henkilökunnan fyysinen ja henkinen hyvinvointi? Haluaisitteko vetäytyä päiväksi luonnonhelmaan pääkaupunkiseudulta poistumatta?
Tutustu

Pikkujoulut & Joululounas

Yllätykselliset pikkujoulut, Stand Upia vai joululounasta? Tule nauttimaan Alina emännän notkuvasta joulupöydästä ja kiireettömästä vanhanajan kartanotunnelmasta.
Tutustu

Tiilitehtaan sauna

Kaipaavatko lihakset rentoutumista tiukan kokouspäivän tai ulkoilun jälkeen? Haluaisitko aloittaa illanvieton saunanlauteilla?
Tutustu

Tilaa uutiskirje

Saa suoraan sähköpostiisi Backaksen tuoreimmat tarjoukset ja kuulumiset.

Varaa tästä niin otamme sinuun yhteyttä. Myynti avoinna arkisin 8.00-16.00.

Yksityisille

Yrityksille