Anna meidän auttaa! Olemme valinneet kauteen sopivimmat ja raikkaimmat arktiset raaka-aineet, joita metsämme ovat pullollaan, ja tuoneet ne sinua varten pääkaupunkiseudun sykkeeseen. Pop-up illalliset 9.1.19-30.1.19. - Ravintola Backas

Olemme avoinna vain tilauksesta, joten ota yhteyttä myyntimme ja varaa elämyksellinen illallinen ennakkoon myynti@ravintolabackas.fi tai p. 0400 153 281.

Early bird- etu: Vahvista lokakuun loppuun mennessä illallinen tammi-maaliskuulle, saat kabinettikustannukset -50%. Mikäli tilaisuus vahvistuu vasta marraskuun loppuun mennessä tarjoamme kabinettikustannukset -30%.

Osana Ravintola Backaksen toimintaa on Kuninkaan Erä, joka on hovihankkija roolissa. Ravintola Backaksessa tarjoillun annoksen sienienkin alkuperäinen tarkka kasvupaikka voidaan kertoa. Isoimmat hankinta alueet sijaitsevat Lopella, Petsikko tunturissa, Nessebyssä sekä Sauvalan kartanolla.

Metsän antimet ja puhtaat raaka-aineetPop-up illalliset 9.1.19-30.1.19. - Ravintola Backas 1
Metsästäminenkään ei ole läpihuutojuttu, vaan tarvitsee paljon aikaa ja paikan. Riistassa se nostaa lihan arvoa, kun tiedetään milloin, missä ja miten se on hankittu. Kun ymmärtää että ensin eläin pistetään sitten, suolistetaan, nyljetään, riiputetaan, kylmä kuljetetaan, raakakypsytetään, paloitellaan ja vielä valmistetaan ruuaksi, se nostaa lihan arvoa niin tekijälle kuin illallisesta nauttijalle. On eri asia tilata liha tukusta, kuin kantaa kymmeniä tuhansia kiloja porkkanaa ja muuta ruokaa peuroille ja hirville, kulkea jahtimailla, kytätä, istua passissa, tähdätä, suorittaa riistalaukaus tai jättää ampumatta.

Illallisen valmistus alkaa raaka-aineen keräämisellä
Ravintola Backaksessa arvostetaan näiden Kuninkaan Erän raaka-aineiden lisäksi myös pientilatuottajia. Tällä voimme varmistaa myös laadun ja muiden raaka-aineiden elinympäristöt ja olosuhteet. Luottotoimittajiin kuuluu mm. suomen toisiksi vanhin mylly eli Strömsbergin mylly Porvoossa, josta saamme ohraryynejä aamiaispuuron ja jauhoja leivonnaisiin.  Alkuperä varmistuu paljon myös, sillä että henkilökunta itse käy keräämässä marjoja, nokkosia ja sieniä. Eikä tietenkään sovi unohtaa Ravintola Backaksen omaa, isoa puutarhaa joka tarjoaa omenoita, raparperia, villiyrttejä ja hunajaa omista kennoista.

Tervetuloa nauttimaan kanssamme Laatua Luonnosta Lautaselle!

Tervetuloa illalliselle!

Earlybird etu

Vahvista lokakuun loppuun mennessä illallinen tammi-maaliskuulle, saat kabinettikustannukset -50%.

Mikäli tilaisuus vahvistuu vasta marraskuun loppuun mennessä tarjoamme kabinettikustannukset -30%.

Menut

  • Loppuvuoden pöytiin tarjoillut menut
  • Syksyn buffet kokonaisuudet

Loppuvuoden pöytiin tarjoillut menut

Eräkävijän menu
Kuohkeaa tattikeittoa ja villiyrttivaahtoa
Viinisuositus
Brochet Facile Sauvignon Blanc, Ranska. Luomuviini.

Glaseerattua Lopen peuraa, metsänsieniä,
Ravdoskaidin valkosipuli-puikulapyreetä ja tummaa herukkakastiketta.
Viinisuositus
Chateau du Crain Bordeaux Superior, Ranska

Backaksen mustikkapiirasta ja timjami-siirapilla mehustettuja marjoja
Viinisuositus
Sametti, Suomi

Puutarhurin menu 
Vaniljalla maustettua oman puutarhan kurpitsaa,
pikkelöityjä metsäsieniä ja kasviksia sekä omenavaahtoa
Viinisuositus
Franz Haas Lepus, Pinot Bianco, Italia

Lopen herkkutattia, rapeaa bataattia,
pihanyrteillä maustettua ohraa ja savustettua punajuurta
Viinisuositus
Brochet Facile Sauvignon Blanc, Ranska. Luomuviini.

Puutarhurin porkkanaleivosta ja tuorejuustokreemiä
Viinisuositus
Pacific Rim Riesling, Eiswein

Lisäksi suosittelemme alkuruuan jälkeen
Paahdettua maa-artisokkaa Perttulasta ja villiyrttimajoneesia
Viinisuositus
Weingut Frank Riesling, Itävalta

Alinan menu
Kevyesti paahdettua sokeri-suolattua nieriää,
piparjuurikreemiä sekä Kartanon mallasleipää
Viinisuositus
Franz Haas Lepus, Pinot Bianco, Italia

Glaseerattua Räpylätorin ankkaa,
karamellisoitua selleriä sekä portviinikastiketta
Viinisuositus
Chianti Riserva Renzo Masi, Italia

Alinan uuniomenaa, vaniljakastiketta ja paahdettua Strömbergin myllyn kauraa
Viinisuositus
Pacific Rim Riesling, Eiswein

Lisäksi suosittelemme alkuruuan jälkeen
Kuohkeaa tattikeittoa ja villiyrttivaahtoa
Viinisuositus
Brochet Facile Sauvignon Blanc, Ranska. Luomuviini.

Everstin menu 
Hiillostettua Ravdoskaidin kuhaa,
sitruunaista fenkolia, tilliä ja Alinan näkkileipää
Viinisuositus
Weingut Frank Riesling, Itävalta

Lopen peura pastramia, pikkelöityä punajuurta sekä yrttimajoneesia
Viinisuositus
Kuninkaan Erän juhlaolut, Suomi

Paistettua sorsan rintaa sekä sorsa confit,
haudutettua punakaalia ja sipulia sekä kermaista lintukastiketta
Viinisuositus
L´expressio Del Priorat, Espanja

Koivujäätelöä, puolukkatuillea ja karamellisoitua mantelia
Viinisuositus
Sametti, Suomi

Lisäksi suosittelemme pääruuan jälkeen
Kotimaisia pientila juustoja, kauden hilloketta ja Alinan näkkileipää
Viinisuositus
L´expressio Del Priorat, Espanja

Syksyn buffet kokonaisuudet

Puutarhurin buffet
Tuoreita makuja läheltä
Rapeaa versosalaattia ja karviaista
Salaattia grillatusta kesäkurpitsasta
Yrttipaahdettua maa-artisokkaa sekä rucolaa
Karamellisoituja pähkinöitä ja keltajuurikasta
Sitruunamarinoitua fenkolia sekä parmesaania
Puutarhurin salaattia marinoiduista sadon sienistä
Rosmariinipaahdettua tomaattia ja valkosipulia
Valikoima Backaksen käsintehtyjä leipiä
Savusuolalla maustettua voita
Kartanon maustevalikoima
Alinan maustettua sormisuolaa, Backaksen hillottua sipulia
Yrteillä maustettua balsamicoa, Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Paistettua Lopen herkkutattia ja yrttirisottoa
-karamellisoitua savoykaalia sekä kurpitsaa

TAI

Paistettua Miekojärven kuhaa sekä porkkana-voikastiketta
-sipuli-perunapaistosta sekä kukkakaalia

Alinan jälkiruokapöytä
Puutarhurin porkkanaleivosta ja tuorejuustokreemiä

Alinan Buffet 
Tuhansista järvistä
Alinan piparjuurisilakoita
Miekojärven savumuikkukreemiä Väinämoisen ruisnapeilla
Backaksen sinappisilliä
Tilli-sipulisilakoita
Kartanon sillikaviaaria
Alinan lohipastramia ja tillikurkkua
Alinan keittokirjasta
Suolapaahdettua siemeniä sekä vihersalaattia
Kartanon omena-goudajuustosalaattia
Yrttiperunasalaattia sekä kylmäsavustettua Backaksen possua
Grillattua kananpoikaa ja mustaherukkamajoneesia
Ruoholaukalla maustettuja perunoita
Valikoima Backaksen käsintehtyjä leipiä
Villiyrttisuolalla maustettua voita
Kartanon maustevalikoima
Alinan maustettua sormisuolaa, Backaksen hillottua sipulia
Yrteillä maustettua balsamicoa, Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoaksi
Yön yli haudutettua ankkaa ja portviinikastiketta
-timjamipaahdettua perunaa sekä sitrusmarinoituja kasviksia

Alinan jälkiruokapöytä
Alinan uuniomenaa sekä vaniljakastiketta

Eränkävijän Buffet 
Makuja hiljaisista metsistä ja kirkkaista vesistä
Kuusigraavattua Tenon lohta Kartanon mallasleivällä
Savustettuja Miekojärven muikkuja
Alinan katajanmarjasilakoita
Rosmariinipaahdettua lanttua ja mantelia
Raikasta vihersalaattia sekä mustaherukkaa
Salaattia paistetusta Ruskajuustosta
Lopen grillattua peuraa ja punasipulia
Ruoholaukalla maustettuja perunoita
Valikoima Backaksen käsintehtyjä leipiä
Savusuolalla maustettua voita
Kartanon maustevalikoima
Alinan maustettua sormisuolaa, Backaksen hillottua sipulia
Yrteillä maustettua balsamicoa, Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoaksi
Savustettua Lopen hirveä sekä punajuuriohraa
-valkosipuli-riistakastiketta ja yrttijuureksia

Alinan jälkiruokapöytä
Puolukka-kaurakakkua sekä karamellimoussea

Everstin Buffet 
Arktisia makuja vaativasta Pohjolasta
Kevyesti paahdettua Vuokojärven siikaa  
Jäämeren raputerriiniä ja tilli-kurkkua
Alinan smetanasilakoita
Savustettua järvikalakreemiä Väinämoisen ruislastulla
Rapeaa vihersalaattia sekä tyrniä
Palvipeuralla maustettua maalaisperunasalaattia
Ylikypsää sorsaa sekä karamellisoitua punakaalia
Lopen riistapateeta ja haudutettua sipulia
Ruoholaukalla maustetut perunat
Valikoima Backaksen käsintehtyjä leipiä
Villiyrteillä maustettua voita
Kartanon maustevalikoima
Alinan maustettua sormisuolaa, Backaksen hillottua sipulia
Yrteillä maustettua balsamicoa, Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoaksi
Lopen hirveä savustettuna, ylikypsänä sekä grillattuna
Rosmariinillä maustettua Strömsbergin myllyn ohrahelmiä
Paistosta sadon sienistä sekä perunasta
Hunajapaahdettuja kaskijuureksia
Kermaista riistakastiketta
Tummaa timjamikastiketta
Mustaherukkamajoneesia

Alinan jälkiruokapöytä
Eränkävijän lakkajäädykettä

Edellinen asiakas oli kiinnostunut myös näistä

Kokoukset

Aivan lentokentän läheisyydessä meillä on 5 erikokoista tunnelmallista kokoustilaa. Kaikissa näissä 200 vuotta vanhoissa tiloissa käytössäsi on uusin tekniikka.
Tutustu

Juhlavuoden tapahtumat

200-vuotis juhlavuoden kunniaksi luvassa huippuartisteja, kesäteattereita ja teemajuhlia
Tutustu

Tyhy- sekä tykypäivät ja liikunnalliset ohjelmat

Onko sinulle tärkeää henkilökunnan fyysinen ja henkinen hyvinvointi? Haluaisitteko vetäytyä päiväksi luonnonhelmaan pääkaupunkiseudulta poistumatta?
Tutustu

Alinan opissa

Alina oli keittiön emäntänä 1900-luvun alussa ja hänen mukaansa olemme nimenneet ravintola Backaksen keittiön tämän päivän nuoren emännän Satun. Näillä resepteillä haluamme opastaa myös sinua raikkaiden arktisten makujen pariin.
Tutustu

Pikkujoulut & Joululounas

Yllätykselliset pikkujoulut, Stand Upia vai joululounasta? Tule nauttimaan Alina emännän notkuvasta joulupöydästä ja kiireettömästä vanhanajan kartanotunnelmasta.
Tutustu

Tiilitehtaan sauna

Kaipaavatko lihakset rentoutumista tiukan kokouspäivän tai ulkoilun jälkeen? Haluaisitko aloittaa illanvieton saunanlauteilla?
Tutustu

Tilaa uutiskirje

Saa suoraan sähköpostiisi Backaksen tuoreimmat tarjoukset ja kuulumiset.

Varaa tästä niin otamme sinuun yhteyttä. Myynti avoinna ma-pe klo 8.00-16.00

Yksityisille

Yrityksille