Anna meidän auttaa! Olemme valinneet kauteen sopivimmat ja raikkaimmat arktiset raaka-aineet, joita metsämme ovat pullollaan, ja tuoneet ne sinua varten pääkaupunkiseudun sykkeeseen. 

Voit valita ryhmällenne joko pöytiin tarjoillun kokonaisuuden tai buffet tarjoilun. Kaikissa vaihtoehdoissamme näkyy kotimaisuus, riista ja arktisen ruuan puhtaus. Olemme avoinna vain tilauksesta, joten ota yhteyttä myyntimme ja varaa elämyksellinen illallinen ennakkoon.

Alla suosittelemamme kokonaisuudet. Keittiön nuoriemäntä ”Alina” räätälöi mielellään teille myös toiveidenne mukaisen kokonaisuuden.

Ota yhteyttä ja varaa elämyksellinen illallinen

Elämykselliset tilinpäätös illalliset ja kesäjuhlat!

Varaa nyt omat kesäjuhlat tai tilinpäätösillalliset Ravintola Backaksen tunnelmallisiin kartano saleihin!

Menut

  • Kesän pöytiin tarjoillut menut
  • Kesän buffet kokonaisuudet

Kesän pöytiin tarjoillut menut

Eräkävijän menu 
Inarin siikaa 3 eri tapaa, mätiä ja ruoholaukkaa
Viinisuositus
Weingut Frank Riesling, Itävalta 

Grillattua Laukon hirveä, yrtti-valkosipuli perunoita
-bearnaisekastiketta sekä naattiporkkanaa
Viinisuositus
L´expressio Del Priorat, Espanja 

Piimä panna cottaa rapeaa kaurakeksiä, metsän marjoja sekä kuusimarenkia
Viinisuositus
Lenz Moser Trockenbeerenauslesen, Itävalta 

Puutarhurin menu 
Rakuunavoilla glaseerattua porkkanaa, yrttituorejuustokreemiä,
-rapeaa porkkanaa ja lehtikaalia
Viinisuositus
Franz Haas Lepus Pinot Bianco, Italia 

Paistettua vuohenjuusto ja grillattuja puutarhan tomaatteja
-rapeita basilikaperunoita sekä parsaa
Viinisuositus
Brochet Facile Sauvignon Blanc, Ranska. Luomuviini. 

tai

Maailman pohjoisinta kuhaa Miekojärveltä sekä ruskistettua salviavoita
-tyrnirisottoa ja vihreää parsaa
Viinisuositus
Weingut Frank Riesling, Itävalta 

Raparperia, valkosuklaata ja koivua
Juomasuositus:
Kahvi/tee ja
Château de Montifaud VSOP, Cognac  tai Baileys  

Alinan menu 

Rapeaksi paistettua kanaa ja krassia
Viinisuositus
Franz Haas Lepus, Pinot Bianco, Italia 

Karamellisoitua Backaksen porsasta sekä varhaisperunapaistosta
-kevätkaalia ja maalaissinappikreemiä
Viinisuositus
Corte de Campo Coastal Blend Single Estate, Chile 

Alinan uunijäätelöä, puutarhan marjoja ja kauracrumblea
Viinisuositus
Lenz Moser Trockenbeerenauslesen, Itävalta 

Everstin menu 

Savustettua harjusta Vuokojärveltä ja kartanon ruisnäkkileipää
-marinoitua punasipulia ja tilliä
Viinisuositus
Weingut Frank Riesling, Itävalta 

Grillattua karitsaa, valkosipulipyreetä sekä puolikuivattua tomaattia
Viinisuositus
Rocca Grande Passolo Rosso Salento, Italia 

Rosmariini-kuusiglaseerattua Lopen peuraa, karamellisoitua shallotsipulia ja portviinikastiketta
Viinisuositus
L´expressio Del Priorat, Espanja 

Mustaherukkaa ja nokkosta
Juomasuositus:
Grappa di Brunello 

Kesän buffet kokonaisuudet

Puutarhurin buffet

Tuoreita makuja läheltä
Raikasta versosalaattia ja raparperikastiketta
Grillattua parsakaalia sekä halloumjuustoa
Yrttimarinoitua latva-artisokkaa ja rucolaa
Kaurisniityn hunajalla ja rakuunalla maustettua porkkanaa ja tuorejuustoa
Paahdettua vihreää parsaa, vuohenjuustoa ja mansikkaa
Puutarhurin salaattia paahdetusta portobellosta
Rosmariinimarinoitua tomaattia ja paahdettua valkosipulia
Valikoima Backaksen käsintehtyjä leipiä
Villiyrttisuolalla maustettua voita
Kartanon maustevalikoima
Alinan maustettua sormisuolaa, Backaksen hillottua sipulia
Yrteillä maustettua balsamicoa, Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoaksi
Paistettua vuohenjuustoa ja grillattuja puutarhan tomaatteja
-rapeita basilika-perunoita sekä vihreää parsaa

TAI

Maailman pohjoisinta kuhaa Miekojärveltä sekä ruskistettua salviavoita
-tyrnirisottoa sekä grillattua parsaa

Alinan jälkiruokapöytä
Valkosuklaamoussea, karamellisoitua raparperia
sekä koivumarenkia

Alinan Buffet 
Tuhansista järvistä
Alinan smetanasilakoita
Miekojärven siikatartaria kartanon mallasleivällä
Backaksen mustaherukka-sipulisilliä
Lasimestarin silliä
Kartanon savukalamoussea
Kevyesti paahdettua Tenon lohta sekä raikasta retiisiä
Alinan keittokirjasta
Punaherukkaa ja kesän versosalaattia
Salaattia puutarhan tomaateista sekä ruusukaalista
Sitruspaahdettua kananpoikaa sekä kevätsipulikastiketta
Ylikypsää Hereford härkää, sipulia ja lehtijuurikasta
Ruoholaukalla maustettuja perunoita
Valikoima Backaksen käsintehtyjä leipiä
Villiyrttisuolalla maustettua voita
Kartanon maustevalikoima
Alinan maustettua sormisuolaa, Backaksen hillottua sipulia
Yrteillä maustettua balsamicoa, Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoaksi
Karamellisoitua Backaksen porsasta sekä varhaisperunapaistosta
-kevätkaalia ja maalaissinappikreemiä

Alinan jälkiruokapöytä
Alinan uunijäätelöä ja puutarhanmarjoja

Eränkävijän Buffet 

Makuja hiljaisista metsistä ja kirkkaista vesistä
Hiillostettua Tenon lohta ja fenkolia
Savustettua Vuokojärven harjusta ja saaristolaisleipää
Alinan piparjuuri-smetanasilakoita
Koivumarinoitua kesän porkkanaa
Rapeaa versosalaattia ja mustaherukkaa
Salaattia palvatusta peurasta sekä kuivatuista karpaloista
Backaksen riistaterriiniä ja punasipulia
Ruoholaukalla maustettuja perunoita
Valikoima Backaksen käsintehtyjä leipiä
Villiyrttisuolalla maustettua voita
Kartanon maustevalikoima
Alinan maustettua sormisuolaa, Backaksen hillottua sipulia
Yrteillä maustettua balsamicoa, Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoaksi
Grillattua Lopen hirveä sekä rapeita yrtti-valkosipuli perunoita
-bearnaise kastiketta sekä haudutettua porkkanaa

Alinan jälkiruokapöytä
Piimäpannacottaa ja rapeaa kauralehikäistä
-metsän marjoja sekä kuusimarenkia

Everstin Buffet 
Arktisia makuja vaativasta Pohjolasta
Kevyesti paahdettua sokeri-suolattua Tenon lohta 
Jäämeren raputerriiniä ja avomaankurkkua
Savusärkeä ja punasipulia Väinämöisen ruislastulla
Rapeaa sikurisalaattia sekä mustaherukkakastiketta
Kevätsipulilla ja yrteillä maustettua perunasalaattia
Palvattua Lopen peuraa, pinaattia sekä sipulia
Linnunmaksapateeta ja kirpeää omenaa
Alinan mustaherukka-sipulisilliä
Ruoholaukalla maustetut perunat
Valikoima Backaksen käsintehtyjä leipiä
Villiyrteillä maustettua voita
Kartanon maustevalikoima
Alinan maustettua sormisuolaa, Backaksen hillottua sipulia
Yrteillä maustettua balsamicoa, Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoaksi
Laukon hirveä savustettuna, ylikypsänä sekä grillattuna
Rosmariinillä maustettua Strömsbergin myllyn ohraa
Backaksen varhaisperunapaistosta
Paistettua lehtikaalia sekä artisokkaa
Kermaista riistakastiketta
Tummaa rosmariinikastiketta
Majoneesia Kaurisniityn hunajasta ja valkosipulista

Alinan jälkiruokapöytä
Mustaherukkamoussekakkua
Koivumarmeladeja

Edellinen asiakas oli kiinnostunut myös näistä

Kokoukset

Aivan lentokentän läheisyydessä meillä on 5 erikokoista tunnelmallista kokoustilaa. Kaikissa näissä 200 vuotta vanhoissa tiloissa käytössäsi on uusin tekniikka.
Tutustu

Juhlavuoden tapahtumat

200-vuotis juhlavuoden kunniaksi luvassa huippuartisteja, kesäteattereita ja teemajuhlia
Tutustu

Tyhy- sekä tykypäivät ja liikunnalliset ohjelmat

Onko sinulle tärkeää henkilökunnan fyysinen ja henkinen hyvinvointi? Haluaisitteko vetäytyä päiväksi luonnonhelmaan pääkaupunkiseudulta poistumatta?
Tutustu

Alinan opissa

Alina oli keittiön emäntänä 1900-luvun alussa ja hänen mukaansa olemme nimenneet ravintola Backaksen keittiön tämän päivän nuoren emännän Satun. Näillä resepteillä haluamme opastaa myös sinua raikkaiden arktisten makujen pariin.
Tutustu

Pikkujoulut & Joululounas

Yllätykselliset pikkujoulut, Stand Uppia vai joululounasta? Tule nauttimaan Alina emännän notkuvasta joulupöydästä ja kiireettömästä vanhanajan kartanotunnelmasta.
Tutustu

Tiilitehtaan sauna

Kaipaavatko lihakset rentoutumista tiukan kokouspäivän tai ulkoilun jälkeen? Haluaisitko aloittaa illanvieton saunanlauteilla?
Tutustu

Tilaa uutiskirje

Saa suoraan sähköpostiisi Backaksen tuoreimmat tarjoukset ja kuulumiset.

Varaa tästä niin otamme sinuun yhteyttä. Myynti avoinna ma-pe klo 8.00-16.00

Yksityisille

Yrityksille