Illalliset

Backaksen illalliset

Olemme valinneet kauteen sopivimmat ja raikkaimmat arktiset raaka-aineet, joita metsämme ovat pullollaan, ja tuoneet ne sinua varten Vantaalle lentokentän läheisyyteen. Yritysillallista varten varaamme teille oman tunnelmallisen kabinetin 200-vuotta vanhasta kartanosta, jossa hovimestarimme huolehtii teistä henkilökohtaisesti. Kulttuurihistoriallinen miljöö, kotimaiset raaka-aineet ja kartanoemännän huolenpito takaa mieleenpainuvan vierailun.

Osana Ravintola Backaksen toimintaa on Kuninkaan Erä, joka on hovihankkija roolissa. Metsästämme, kalastamme, poimimme ja keräämme itse suurimman osan raaka-aineista aina mahdollisuuksien mukaan. Ravintola Backaksessa tarjoillun annoksen sienienkin alkuperäinen tarkka kasvupaikka voidaan kertoa. Isoimmat hankinta alueet sijaitsevat Lopella, Petsikko tunturissa, Nessebyssä sekä Sauvalan kartanolla.

Metsän antimet ja puhtaat raaka-aineet

Metsästäminenkään ei ole läpihuutojuttu, vaan tarvitsee paljon aikaa ja paikan. Riistassa se nostaa lihan arvoa, kun tiedetään milloin, missä ja miten se on hankittu. Kun ymmärtää että ensin eläin pistetään sitten suolistetaan, nyljetään, riiputetaan, kylmä kuljetetaan, raakakypsytetään, paloitellaan ja vielä valmistetaan ruuaksi, se nostaa lihan arvoa niin tekijälle kuin illallisesta nauttijalle. On eri asia tilata liha tukusta, kuin kantaa kymmeniä tuhansia kiloja porkkanaa ja muuta ruokaa peuroille ja hirville, kulkea jahtimailla, kytätä, istua passissa, tähdätä, suorittaa riistalaukaus tai jättää ampumatta.

Illallisen valmistus alkaa raaka-aineen keräämisellä

Ravintola Backaksessa arvostetaan näiden Kuninkaan Erän raaka-aineiden lisäksi myös pientilatuottajia. Tällä voimme varmistaa myös laadun ja muiden raaka-aineiden elinympäristöt ja olosuhteet. Luottotoimittajiin kuuluu mm. Krannin tila, josta saamme ohraryynejä aamiaispuuron ja jauhoja leivonnaisiin.  Alkuperä varmistuu paljon myös, sillä että henkilökunta itse käy keräämässä marjoja, nokkosia ja sieniä. Eikä tietenkään sovi unohtaa Ravintola Backaksen omaa, isoa puutarhaa joka tarjoaa omenoita, raparperia, villiyrttejä ja hunajaa omista kennoista.

Tutustu alta kauden buffetteihin sekä menuihin ja varaa ryhmällesi oma illallinen.

Olemme avoinna vain tilauksesta, joten ota yhteyttä myyntimme ja varaa tyylikäs kartanoillallinen ennakkoon
myynti@ravintolabackas.fi tai p. 0400 153 281 tai alla olevan linkin kautta

Varaa tästä

Pöytiin tarjoillut menukokonaisuudet illallisella

Kartanon jokirapuja 11cm. Suositellemme 8-12kpl/per hlö
Viinisuositus:
Franz Haas Lepus, Pinot Bianco. Italia sekä
Aalborg Jubilemus Akvavit

Talon rapukeittoa ja jokirapuskagenia
Viinisuositus:
Prüm Riesling, Saksa

Lopen hirvenpaistia, valkosipuli-puikalaperuna pyreettä,
paistettua myskikurpitsaa sekä punaviinikastiketta
Viinisuositus:
L´expressio Del Priorat, Espanja

Mustikkapiimä pannacottaa, paahdettua ruista
sekä marinoitua sinikuusamaa Nauvosta
Viinisuositus:
Sametti, Suomi

 

Sipulia kolmella tapaa; Sipulipyreettä, sipulilientä sekä paahdettua sipulia
Viinisuositus:
Franz Haas Lepus, Pinot Bianco. Italia

Paahdettua ja karamellisoitua punajuurta, valkosipuli-kikherne pyreettä,
savustettua porkkanaa sekä yrttikastiketta
Viinisuositus:
Marigny Neuf Pinot Noir. Ranska

Alina emännän uunijäätelöä
Viinisuositus:
Valokki lakkaviini, Suomi

Kartanon riistalauta Lopen metsän antimista
Viinisuositus:
Messeri Primitivo Salento, Italia

Jäämeren lohipastramia, fenkolisalaattia ja talon kuumaa kalalientä
Viinisuositus:
Prüm Riesling, Saksa

Lapinlahden sorsaa, kanelilla maustettua punakaalia
sekä kermaista lintukastiketta
Viinisuositus:
Chateau du Crain Bordeaux Superior, Ranska

Kartanon suklaafondanttia sekä koivujäätelöä
Viinisuositus:
Krohn LBV 2011

Buffetkokonaisuudet illallisella

Tuoreita makuja läheltä
Syksyn vihersalaattia ja sinapinsiemenkastiketta
Sitruunalla pikkelöityä retiisiä ja retikkaa
Grillattua parsakaalia, fetaa ja rucolaa
Paahdettua fenkolia ja ituja
Syksyn rapeita juureksia ja paahdettuja pähkinöitä
Säilöttyjä Kartanon kirsikkatomaatteja
Marinoituja artisokan sydämiä ja punasipulia
Syksyinen sienisalaatti Lopen sienistä
Valikoima Kartanon käsinleivottuja leipiä
Kartanon omaa tapenadea
Kartanon maustevalikoima
Alinan villiyrtein maustettua sormisuolaa
Backaksen hillottua sipulia
Rosmariinillä maustettua balsamicoa
Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoka
Kukkakaaligratiinia Gryerbecamel kastikeella, vihreitä neulapapuja ja paistettua ohran helmeä.

TAI

Käristystä Lopen hirvestä, puikula perunamuusia ja puolukkahilloa

Alinan jälkiruokapöytä
Kartanon toscakakkua ja puolukkavaahtoa

Viinisuositukset
Aussie Rules Chardonnay. Australia
Messeri Primitivo Salento, Italia

Alinan keittokirjasta
Tammenlehväsalaattia ja raikasta rucolaa
Paahdettua maa-artisokkaa Perttulasta, lehtikaalia ja fetaa
Ruusukaalia, myskikurpitsaa ja karamellisoitua pähkinää
Uunitomaattia, ohraa ja rapeaa pekonia
Kartanon kana-ceasarsalaattia
Tuhansista järvistä
Salaattia hiillostetusta silakasta
Savusuolalla graavattua jäämeren lohta ja etikkakurkkua
Katajanmarja silliä
Kirjolohenmätiterriiniä ja marinoitua punasipulia
Tilliperunoita
Valikoima Kartanon käsinleivottuja leipiä
Villiyrtein maustettua voita
Kartanon maustevalikoima
Alinan villiyrtein maustettua sormisuolaa
Backaksen hillottua sipulia
Rosmariinillä maustettua balsamicoa
Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoka
Paahdettua pohjoisen nieriää, puikulaperunaterriiniä sekä Lopen metsäsienikastiketta

Jälkiruokapöytä
Koivu crème brûléeta

Viinisuositukset
Franz Haas Lepus, Pinot Bianco. Italia
Messeri Primitivo Salento, Italia

Rapeaa vihersalaattia
Karamellisoitua bataattia, ruusukaalia ja Lopen riistapullia
Paistettua Ruskajuustoa, omenaa ja granaattiomenaa
Rosmariinillä paahdettua lanttua ja mantelia
Kuninkaan Erän riistaterriiniä ja Kartanon hillosipulia
Tuhansista järvistä
Katajanmarja silakkaa
Kartanon kalaterriiniä ja marinoitua valkosipulia
Savu ahven ja perunasalaattia
Sinappisilliä
Tilliperunoita
Valikoima Backaksen käsinleivottuja leipiä
Kuusenkerkällä maustettua hummusta ja voita
Kartanon maustevalikoima
Alinan villiyrtein maustettua sormisuolaa
Backaksen hillottua sipulia
Rosmariinillä maustettua balsamicoa
Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoka
Yön yli haudutettua Lopen hirveä, tattiperuna paistosta, paahdettuja syksyn juureksia sekä Kuninkaan Erän riistakastiketta

Jälkiruokapöytä
Puolukka pannacottaa, ruiskakkua ja kinuskikastiketta

Viinisuositukset
Prüm Riesling. Saksa
L´expressio Del Priorat. Espanja