Illalliset

Backacksen illalliset

Olemme valinneet kauteen sopivimmat ja raikkaimmat arktiset raaka-aineet, joita metsämme ovat pullollaan, ja tuoneet ne sinua varten Vantaalle lentokentän läheisyyteen. Yritysillallista varten varaamme teille oman tunnelmallisen kabinetin 200-vuotta vanhasta kartanosta, jossa hovimestarimme huolehtii teistä henkilökohtaisesti. Kulttuurihistoriallinen miljöö, kotimaiset raaka-aineet ja kartanoemännän huolenpito takaa mieleenpainuvan vierailun.

Osana Ravintola Backaksen toimintaa on Kuninkaan Erä, joka on hovihankkija roolissa. Metsästämme, kalastamme, poimimme ja keräämme itse suurimman osan raaka-aineista aina mahdollisuuksien mukaan. Ravintola Backaksessa tarjoillun annoksen sienienkin alkuperäinen tarkka kasvupaikka voidaan kertoa. Isoimmat hankinta alueet sijaitsevat Lopella, Petsikko tunturissa, Nessebyssä sekä Sauvalan kartanolla.

Metsän antimet ja puhtaat raaka-aineet

Metsästäminenkään ei ole läpihuutojuttu, vaan tarvitsee paljon aikaa ja paikan. Riistassa se nostaa lihan arvoa, kun tiedetään milloin, missä ja miten se on hankittu. Kun ymmärtää että ensin eläin pistetään sitten suolistetaan, nyljetään, riiputetaan, kylmä kuljetetaan, raakakypsytetään, paloitellaan ja vielä valmistetaan ruuaksi, se nostaa lihan arvoa niin tekijälle kuin illallisesta nauttijalle. On eri asia tilata liha tukusta, kuin kantaa kymmeniä tuhansia kiloja porkkanaa ja muuta ruokaa peuroille ja hirville, kulkea jahtimailla, kytätä, istua passissa, tähdätä, suorittaa riistalaukaus tai jättää ampumatta.

Illallisen valmistus alkaa raaka-aineen keräämisellä

Ravintola Backaksessa arvostetaan näiden Kuninkaan Erän raaka-aineiden lisäksi myös pientilatuottajia. Tällä voimme varmistaa myös laadun ja muiden raaka-aineiden elinympäristöt ja olosuhteet. Luottotoimittajiin kuuluu mm. Krannin tila, josta saamme ohraryynejä aamiaispuuron ja jauhoja leivonnaisiin.  Alkuperä varmistuu paljon myös, sillä että henkilökunta itse käy keräämässä marjoja, nokkosia ja sieniä. Eikä tietenkään sovi unohtaa Ravintola Backaksen omaa, isoa puutarhaa joka tarjoaa omenoita, raparperia, villiyrttejä ja hunajaa omista kennoista.

Tutustu alta kauden buffetteihin sekä menuihin ja varaa ryhmällesi oma illallinen.

Olemme avoinna vain tilauksesta, joten ota yhteyttä myyntimme ja varaa tyylikäs kartanoillallinen ennakkoon
myynti@ravintolabackas.fi tai p. 0400 153 281 tai alla olevan linkin kautta

Varaa tästä

Pöytiin tarjoillut menukokonaisuudet illallisella

Lopen hirvitartaria, kartanon pihan lipstikkaa sekä lehtikaalia
Viinisuositus:
Messeri Primitivo Salento, Italia

Paistettua saariston ahventa, kevät kasviksia sekä hollandaisekastiketta
Viinisuositus:
Prüm Riesling, Saksa

Kartanon oman maan raparperia ja pannacottaa
Viinisuositus:
Pacific Rim Riesling Eiswein, Itävalta

Kevään parsaa ja graavattua keltuaista
Viinisuositus:
Franz Haas Lepus, Pinot Bianco, Italia

Backaksen paistettua kotijuustoa, savustettuja tomaatteja sekä voi-papupyrettä
Viinisuositus:
Merinas Verdejo Luomu, Espanja

Pehtoorin mansikkasorbettia, marenkia ja basilikalla marinoituja marjoja
Viinisuositus:
Favola Prosecco Extra Dry, Italia

Piparjuuri paahdettua jäämerenlohta sekä villiyrtein maustettua kesäsalaattia
Viinisuositus:
Prüm Riesling, Saksa

Kuninkaan Erän riistarilletteä ja sipulilientä
Viinisuositus:
Chateau du Crain Bordeaux Superior, Ranska

Savustettua Lopen peuraa, kevään naattiporkkanoita sekä punaviinikastiketta
Viinisuositus:
L´expressio Del Priorat, Espanja

Mustikkaa, mascarponea ja Backaksen hunajaa
Viinisuositus:
Sametti, Suomi

Buffetkokonaisuudet illallisella

Tuoreita makuja läheltä
Kevään rapeaa versonlehti salaattia ja sitrusvinegrettiä
Yrttipesto-ohran helmisalaattia
Kartanon tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa
Pikkelöityjä kevään kasviksia
Grillattua kesäkurpitsaa ja paahdettuja siemeniä
Varhaisperunasalaattia ja kevätsipulia
Paahdettua fenkolia ja pinaattia
Valikoima Backaksen käsintehtyjä leipiä
Kartanon omaa hernehummusta

Kartanon maustevalikoima
Alinan villiyrtein maustettua sormisuolaa
Backaksen hillottua sipulia
Rosmariinillä maustettua balsamicoa
Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoka
Grillattuja kasviksia, paahdettua kevään parsaa, kartanon lipstikalla maustettua kvinoaa sekä ruskistettua voita

TAI

Savustettua pohjoisen nieriää, paistettua sydänsalaattia, kartanon lipstikalla maustettua kvinoaa sekä ruskistettua voita +7,00€/hlö

Alinan jälkiruokapöytä
Kartanon oman puutarhan raparperi-marenki piirakkaa sekä marinoitua raparperia

Viinisuositukset
Merinas Verdejo Luomu. Espanja
Aussie Rules Shiraz. Australia

Alinan keittokirjasta
Raikasta jääsalaattia ja kirpeitä mustaherukoita
Rakuuna-sipulisalsaa ja paistettua porkkanaa
Latva-artisokkaa, paahdettua oliivia ja rapeaa rucolaa
Rosmariinillä paahdettua tomaattia ja valkosipulia
Kartanon maalaisriistasalaattia

Tuhansista järvistä
Jäämeren lohta, raikasta sitruunaa ja korianteria
Sinappisilliä
Nokkossilakkaa
Kartanolla marinoituja Miekojärven muikkuja
Uusia perunoita ja tilliä
Valikoima Backaksen käsintehtyjä leipiä
Kartanon hernehummusta ja voita

Kartanon maustevalikoima
Alinan villiyrtein maustettua sormisuolaa
Backaksen hillottua sipulia
Rosmariinillä maustettua balsamicoa
Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoka
Grillattua pannusiikaa, paahdettua varhaisperunaa ja tomaattia sekä Kartanon kaprisaiolia

Jälkiruokapöytä
Mustaherukkamoussekakkua ja suklaata

Viinisuositukset
Prüm Riesling. Saksa
Marigny Neuf Pinot Noir. Ranska

Vihersalaattia ja mansikkavinegrettiä
Savustettuja juureksia, Lapin leipäjuustoa ja lakkaa
Lopen peuranpaistia ja paahdettua sipulia
Kuninkaan Erän riistaterriiniä ja mustaherukkahilloketta
Raastettua kyssäkaalia ja paahdettua omenaa sekä jogurttikastiketta

Tuhansista järvistä
Valkosipulilla ja sitruunalla marinoituja katkarapuja sekä avomaankurkkua
Sokeri-suolattua Jäämeren lohta ja sinapinsiemeniä
Pielisen savusärkiä, marinoitua punasipulia ja pinaattia
Tilli-sipuli silliä
Mustaherukan lehdillä maustettua silliä
Uusia perunoita ja tilliä
Valikoima Backaksen käsintehtyjä leipiä
Villiyrtein maustettua voita

Kartanon maustevalikoima
Alinan villiyrtein maustettua sormisuolaa
Backaksen hillottua sipulia
Rosmariinillä maustettua balsamicoa
Valkosipuli-oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä

Pääruoka
Pitkään haudutettua ja revittyä Lopen hirvenpaistia, grillattua hirvimakkaraa, paistettua varhaiskaalia ja perunaa sekä kermaista ryytisinappi kastiketta

Jälkiruokapöytä
Mansikkaa, Kartanon puutarhan raparperia ja raikasta sitruunaa

Viinisuositukset
Franz Haas Lepus, Pinot Bianco. Italia
L´expressio Del Priorat. Espanja