Tiimin kanssa kokkailemaan

Ravintola Backas tarjoaa monipuolisen ruokakurssit yrityksesi tiimipäivään ympärivuoden. Kursseilla käytettävät laadukkaat raaka-aineet Backasperhe itse metsästää, kalastaa, poimii ja kerää mahdollisuuksien mukaan Suomen luonnosta. Hyödynnämme myös paljon muiden pientuottajien tuotteita. Ruokakurssit ovat hauskaa tekemistä tiimin kesken, ja samalla opitte myös Ravintola Backaksen huippukokkien salat! Ryhmänkoko on kesällä 8-200 henkilöä ja talvella max. 30 henkilöä. Paikan päällä järjestettävien ruokakurssien kesto on 4 tuntia ja se sisältää myös teidän itse valmistaman illallisen.

Nyt on aika selvittää kenen kädessä todella pysyy veitsi ja kuka taas keittää ohratkin pohjaan?

Alla tarkemmat tiedot tarjoamistamme ruokakursseista!

Varaa ruokakurssi tiimillesi
myynti@ravintolabackas.fi/p. 0400 153 281 

Me Backaksessa arvostamme laadukkaita suomalaisia raaka-aineita, klassikkoruokia & perinteisiä valmistustapoja. Nyt jaamme mielellämme osaamistamme virtuaalisesti myös teille! Backaksen uusi Laurin etäkokkikoulu sopii mainiosti kaiken tasoisille kokkaajille ja esimerkiksi yritysten tiimipäiviin, oli osallistujia sitten 3 tai vaikkapa 300! Kokkikoulu kestää noin 1,5 tuntia ja se on rentoa, hauskaa ja opettavaista. Kuka hiton Lauri? Lauri on sanavalmis 27-vuotias kokki, yrittäjä & jahtipäällikkö, joka häärää niin keittiössä kuin metsälläkin. Laurille tärkeää on tietää raaka-aineiden alkuperä. Hän on metsästänyt vuosia ja toimiikin myös jahtipäällikkönä & eräoppaana Kuninkaan Erän jahdeissa. Laurin lempiruokaa ovat riistaruoat ja hän hyödyntää mm. itse metsästämää hirven ja peuran lihaa niin arki- kuin juhlaruoissakin. ”On eri asia tilata liha tukusta, kuin kantaa kymmeniä tuhansia kiloja porkkanaa ja muuta ruokaa peuroille ja hirville, kulkea jahtimailla, kytätä, istua passissa, tähdätä ja suorittaa riistalaukaus. Kotimainen kestävästi pyydetty riista on ympäristön kannalta erinomainen vaihtoehto. Riistan hiilijalanjälki on todella pieni ja sen syöminen on ekoteko.” Lauri kokkaa kanssanne Teams-videoviestintäpalvelun kautta. Chatin välityksellä osallistujat voivat kysyä ja kommentoida. Myös mikrofonit on mahdollista pitää päällä. Kokkikoulussa mukana myös Ravintola Backaksen koordinaattori, joka kysyy Laurilta osallistujien esittämiä kysymyksiä hänen kokkaillessaan. Osallistujille lähetetään ennakkoon ostoslista, juomasuositukset sekä lista tarvittavista kokkausvälineistä. Kurssi on mahdollista toteuttaa myös niin, että osallistujat noutavat kokkailukassin Backaksesta. Laurin herkkumenu:
  • Peurawallenberg, Hasselbackan perunat, paahdettua palsternakkaa & Laurin ruskea kastike
TAI
  • Siikaa, perunakrossi, herneitä & beurre blanc
  • Lakkaa & leipäjuustoa Backaksen tapaa
Koe Lapin eksotiikka Suomen eteläisimmässä kammissa aivan lentokentän läheisyydessä. Maailman ainoat vantaalaiset porotilalliset Veijo ja Lauri tuovat perinteiset lappalaiset herkut Backakseen! Kammi on eräänlainen talon ja kodan välimuoto, jossa ruoka valmistetaan elävällä tulella. Backaksen Kammissa pääsääntöisesti kaikki raaka-aineet ovat itse metsästettyjä, kalastettuja, kerättyjä & poimittuja. Uutuustuotteessa Kammikoulussa pääsette ryhmänne kanssa valmistamaan avotulella perinteisiä lappalaisia herkkuja: • Kermainen lohikeitto kokonaisesta lohesta • Savukalaa, tillimajoneesia ja mummonkurkkua • Loimulohta, säräjuureksia ja suppilovahverokastiketta • Poronkäristystä, puikulamuusia ja puolukkasurvosta • Lieketetyt muurikkaletut ja lakkahilloa Kammikoulu soveltuu 5-15 henkilön ryhmille.
Possut ja sikala ovat olleet suuressa roolissa Backaksessa jo 1900-luvun alkupuolella. Tästä ajasta meitä muistuttaa pihan suuri kivisikala, jossa parhaimmillaan on asunut 900 sikaa. Ei siis mikään ihme, että meillä myös rakastetaan tehdä sikamaisen hyviä herkkuja. Possukoulun menu: • Backaksen possupyöryköita punamangoldi-rucolasalaattia ja dijonkastiketta • Salaattia rapeasta pekonista ja paahdettua luumua • Grillattua porsaan plumaa ja feta-papusalaattia • Backaksen mini pulledpork-burger • Savustetut babyribsit ja kartanon coleslow • Vaniljapannacottaa, karamellisoitua omenaa ja pekonicrumblea
Kotimainen riista on todella laadukasta ja sen arvostus on viime vuosina noussut suuresti. Usein sen valmistusta pidetään kuitenkin hankalana. Ravintola Backaksen riistakoulun vinkeillä onnistut varmasti jatkossa myös kotonakin. Menut vaihtuvat aina kausittain, saadun saaliin mukaisesti. Illan aikana opastamme sinua riistan valmistuksessa ja halukkailla on myös mahdollisuus tutustua tarkemmin eri ruhon osiin ja niiden käsittelyyn. Lisäksi osallistujat pääsevät halutessaan kuulemaan lisää meidän tekemästä riistanhoitotyöstä. Riistakoulun menu: • Hiillostettua peuratartaria, kuusenkerkkää ja kuivattua karpaloa sekä yrttimajoneesia • Savustettua Lopen hirveä, rosmariiniperunoita, kermaista selleripyrettä, paahdettua mustajuurta ja porkkanaa sekä Kuninkaan Erän riistakastiketta • Puolukkajäädykettä, kuumaa kinuskia ja sokeripaahdettua Krannin tilan kauraa
Backaksen eräkokkisodassa luvassa on mainetta ja kunniaa. Nyt selviää, kenen kädessä pysyy veitsi ja kuka keittää ohratkin pohjaan? Kuka uskaltaa käyttää luovuuttaan ja yhdistää villeimmätkin raaka-aineet? Viekö voiton perinteinen kotimainen yhdistelmä vai uusi ja innovatiivinen ajatus? Eräkokkisodassa jaamme seurueen kahteen joukkueeseen. Molemmat ryhmät saavat käyttöönsä 6 kotimaista raaka-ainetta. Raaka-aineiden joukossa on mm. kalaa, riistaa sekä muita metsänantimia. Molemmilla joukkueilla on 5 minuuttia aikaa suunnitella kolmen ruokalajin illallismenu. Menun valmistukseen aikaa on käytettävissä 2½ tuntia. Illan lopuksi nautitaan itse valmistettu illallinen, jonka arvostelee Backaksen eräkokki. Kumpi joukkue vie voiton?
Oletko koskaan herkutellut jäämeren kuningasravulla tai maustanut itse snapsia? Entä oletko keittänyt itse ravunkuorista suussa sulavan rapukeiton? Tervetuloa kokemaan tämä kaikki Backaksen 200-vuotta vanhassa kartanomiljöössä. Keittiömestarimme johdolla opastamme sinut rapujen saloihin, erilaisen rapuillallisen merkeissä. Ryhmä pääsee yhdessä valmistamaan rapurikkaan alkuruokakattauksen, jonka jälkeen nautitaan keittiömme valmistamasta kauden sorsasta sekä metsien antimista. Rapukoulun menu:
  • Sahramilla maustettu kermainen rapukeitto
  • Kuningasrapu skagen
  • Suomalaisia jokirapuja kahdella tapaa sekä aiheeseen kuuluvat snapsit
Rapujen jälkeen keittiömme valmistaa teille pää- sekä jälkiruoan pöytiin tarjoiltuna
  • Härkäniityn sorsaa ja kanelilla maustettua punakaalia sekä kermaista lintukastiketta
  • Mustikkapiimä pannacottaa, paahdettua ruista sekä marinoitua sinikuusamaa Nauvosta