Elämyksiä elävän tulen äärellä
Kammi on eräänlainen talon ja kodan välimuoto. Kammeja on käytetty muinoin pysyvinä asumuksina erityisesti kolttasaamelaisten parissa. Etenkin syksyt ovat olleet kammien sesonkiaikaa, kun on lähdetty hankkimaan saalista ja raaka-aineita talven varalle.
Backaksen Kammi on Vantaanjokilaaksolainen versio saamelaisten kammista. Molempia näitä yhdistää olennaisesti elävällä tulella lämmittäminen ja ruuan valmistaminen. Ravintola Backaksen Kammissa pääsääntöisesti kaikki raaka-aineet ovat itse hankittuja. Linnut, kalat ja marjat tulevat Suomen suurimmalta erämaa-alueelta eli Petsikkotunturista. Vain tunnin ajomatkan päästä Backaksen maista, Lopelta, metsästämme hirveä sekä peuraa.
Kammissa vietetään kammi-illallisia sekä kammikouluja yksityistilaisuutena. Kammin tilaisuudet soveltuvat 5-14 henkilön seurueille. Kammi-illallisen aikana eräkokkimme valmistavat illallista asiakkaiden edessä elävällä tulella. Asiakkaat nauttivat alkumaljaa kuksasta, istuvat porontaljoilla, revontulet seinillä koristaen ja saamelaista musiikkia kuunnellen. Kammi-illallinen on ohjelmallinen illallinen, jossa kerromme samalla saamelaisuuden, tulen ja metsän tarinaa.
Tila ei ole esteetön. Kammiin johtaa portaikko ja tila on hämärä. Kulkeminen voi olla haastavaa. Kammi ei ole käytössä kesäsesongissa.
Varaa yksityistilaisuus Kammiin
myynti@ravintolabackas.fi tai 0400 153 281
Illallinen Kammissa
Astuessasi sisälle Kammiin valmistamme Petsikon alkumaljan ja kerromme Kammin sekä tulen tarinaa. Istuessanne alas nauttimaan elävästä tulesta ja tunnelmasta kokkimme valmistavat illan menun, pääsette samalla seuraamaan riistan käsittelyä ja kuulette tarinoita metsältä. Kammi-illallisen kesto n. 2½ tuntia.
Menuvalinta suoritetaan etukäteen, koko ryhmälle yhtenäinen menu. Erityisruokavaliot huomioidaan aina tapauskohtaisesti. Menut päivittyvät aina vuodenajasta riippuen.
Alkuruoat (valitse 1)
Metsäsienikeittoa L,G
Loimulohikeittoa L,G
Pääruoat (valitse 1)
Poronvasan sisäpaistia, peruna macairea sekä lakka-punaviini kastiketta L,G +5€/hlö
Riistakäristystä, Lapin puikulaperunamuusia sekä puolukka ja suolakurkkua L,G
Paistettuja muikkuja, Lapin puikulaperunamuusia sekä tillivoikastiketta L,G
Jälkiruoat (valitse 1)
Kanelikermassa haudutettua leipäjuustoa & lakkahilloa L,G
Flambeeratut muurinpohjaletut & lakkahilloa L,G
Nyt voit yhdistää kartanon kokouspäivääsi myös yhden tai vaikka kaikki ruokailut tunnelmallisessa Kammissa. Kammikokoukset onnistuvat 5-20 henkilön ryhmille.
Erämiehen aamiainen
Lapin porotoast puolukkashotin kera
Savukalaa munakokkelin kera
Ohrapuuroa Krannin tilan ryyneistä
Nokipannukahvi/tee
Lapinukon lounas
Kammin päivän keitto
*
Avotulella valmistetut pääruoka vaihtoehdot (ilmoitathan valinnat ennakkoon myyntiimme)
Riistakäristystä, Lapin puikulamuusi sekä puolukka ja suolakurkkua
TAI
Sieni-kaalikääryleitä, Lapin puikulamuusi sekä puolukka
*
Lapin kultaa eli leipäjuustoa lakkahillon kera
Varangervuonon iltapäiväkahvit
Muurinpohja letut, kermavaahtoa sekä lakkahilloa
Nokipannukahvi/tee
Menut päivittyvät aina vuodenajasta riippuen
Kuvia tilasta
Lähde virtuaalikierrokselle Backaksen Kammiin!