Elämyksiä elävän tulen äärellä

Koe Lapin eksotiikka Suomen eteläisimmässä Kammissa aivan lentokentän läheisyydessä. Maailman ainoat vantaalaiset porotilalliset Veijo ja Lauri tuovat perinteiset lappalaiset herkut Backakseen!

Kammi on eräänlainen talon ja kodan välimuoto. Kammeja on käytetty muinoin pysyvinä asumuksina erityisesti kolttasaamelaisten parissa. Etenkin syksyt ovat olleet kammien sesonkiaikaa, kun on lähdetty hankkimaan saalista ja raaka-aineita talven varalle.
Backaksen Kammi on Vantaanjokilaaksolainen versio saamelaisten kammista. Molempia näitä yhdistää olennaisesti elävällä tulella lämmittäminen ja ruuan valmistaminen. Ravintola Backaksen Kammissa pääsääntöisesti kaikki raaka-aineet ovat itse hankittuja. Linnut, kalat ja marjat tulevat Suomen suurimmalta erämaa-alueelta eli Petsikkotunturista. Vain tunnin ajomatkan päästä Backaksen maista, Lopelta, metsästämme hirveä sekä peuraa.

Kammissa vietetään kammi-illallisia sekä kammikouluja yksityistilaisuutena. Kammin tilaisuudet soveltuvat 5-14 henkilön seurueille. Kammi-illallisen aikana eräkokkimme valmistavat illallista asiakkaiden edessä elävällä tulella. Asiakkaat nauttivat alkumaljaa kuksasta, istuvat porontaljoilla, revontulet seinillä koristaen ja saamelaista musiikkia kuunnellen. Kammi-illallinen on ohjelmallinen illallinen, jossa kerromme samalla saamelaisuuden, tulen ja metsän tarinaa. 

Tila ei ole esteetön. Kammiin johtaa portaikko ja tila on hämärä. Kulkeminen voi olla haastavaa. Kammi ei ole käytössä kesäsesongissa.

Illallinen Kammissa

Astuessasi sisälle Kammiin valmistamme Petsikon alkumaljan ja kerromme Kammin sekä tulen tarinaa. Istuessanne alas nauttimaan elävästä tulesta ja tunnelmasta kokkimme valmistavat illan menun, pääsette samalla seuraamaan riistan käsittelyä ja kuulette tarinoita metsältä. Kammi-illallisen kesto n. 2½ tuntia.

Menuvalinta suoritetaan etukäteen, koko ryhmälle yhtenäinen menu. Erityisruokavaliot huomioidaan aina tapauskohtaisesti. Menut päivittyvät aina vuodenajasta riippuen. 

Kuvia tilasta

Lähde virtuaalikierrokselle Backaksen Kammiin!